Guide til køb af ridestøvler

Er du begyndt til ridning, og skal du derfor til at købe dine første ridestøvler? Så kan det umiddelbart godt virke som en stor og krævende opgave. Men det er det ikke. Du skal bare følge denne guide til køb af ridestøvler, og så får du de helt rigtige ridestøvler for dig.

Vælg mellem to typer ridestøvler

Du har mulighed for at købe to forskellige typer ridestøvler. Der findes både feltstøvler og dressurstøvler. Feltstøvler er ridestøvler, der har snørebånd foran. Denne ridestøvle bliver typisk brugt ved engelske discipliner såsom jagt, spring m.m. Skal du have en dressurstøvle, så har den ikke snørebånd, og bliver, som navnet antyder, for det meste brugt af dressurryttere. 

Ridestøvlens funktioner

Ridestøvler kan have vidt forskellige funktioner. Eksempelvis har nogle ridestøvler lynlås, så det er nemmere at få dem af og på, mens andre har en sål med stor komfort. Når du har fundet ud af, hvilke funktioner dine ridestøvler skal have, bør du kigge på de mange former for design. 

I dag er ridestøvler ikke altid bare helt sorte. De kan for eksempel have farvede syninger. Du bør derfor finde et design, du godt kan lide. Hvis du skal ride i en specifik ridedisciplin, skal du huske at tage hensyn til, hvad kravene til ridestøvlerne er.

Dine ridestøvlers størrelse

Du bør vælge ridestøvler i den samme størrelse som din almindelige skostørrelse. Men der er også et andet vigtigt mål, du skal være opmærksom på, og det er din lægvidde. Det er nemlig dette mål, der afgør, hvor stramt dine ridestøvler kommer til at sidde om dine lægge. Målet skal tages på det bredeste sted, mens du sidder ned og har ridebukser og strømper på.